Seiryukai Nederland

De Sei Ryu Kai is opgericht door Nishioka Sensei, als stijl binnen het Shintō Musō ryū jōdō, en is gebaseerd op de leeringen van Shimizu Takaji Katsuyashi Shihan.

 

De naam ‘Sei Ryu Kai’, is afkomstig van de karakters van de naam Shimizu Takaji, en is niet alleen een naam van een organisatie maar staat ook voor een op zichzelf staande stijl binnen Shintō Musō Ryū. De naam Sei Ryu Kai is in 1994 opgenomen binnen de International Jodo Federation (IJF), waarvan op dit moment Pascal Krieger de president is.

 

Sei Ryu Kai Nederland komt voort en maakt deel uit van de Europese Jodo Federatie (FEJ), geleid door Pascal Krieger (Menkyo Kaiden). Er bestaat ook een Sei Ryu Kai Europe als verlengde van de FEJ. De Sei Ryu Kai Japan wordt nu geleid door Watabe Shihan, de directe opvolger van Nishioka Shihan.

 

De dojo in Leeuwarden is verbonden aan Munen Muso dojo in Haarlem. Hier wordt sinds 1994 les gegeven in Shintō Musō ryū jodo door Kees Bruggink sensei, menkyo kaiden. Kees sensei is naast Pascal Krieger sensei, erg geïnspireerd en beïnvloed door Nishioka sensei en heeft hem van vanaf zijn introductie in de EJF in 1994  tot aan zijn overlijden in 2014 gevolgd.