Nishioka Tsuneo sensei is geboren in Tokio in 1924. Hij startte zijn training in Shintō Musō Ryū jōdō onder Shimizu Takaji in 1938, toen hij 14 jaar oud was.  Nishioka sensei heeft  tot aan Shimuzu's overlijden in 1978 onder hem getraind.  Hij ontving Oku-iri in 1941, Shomokuroku in 1943 en Gomokuroku in 1966. In 1975 ontving hij van Shimizu sensei  Menkyo Kaiden, volledige transmissie. Gedurende deze periode begon Nishioka sensei  les te geven en trainen bij de Zen Nihon Kendo Renmei maar stopte later zijn betrokkenheid bij de organisatie.

 

In 1978 gaf Shimizu Sensei Nishoaka Sensei toestemming om het kanji uit zijn naam te gebruiken. Op 22 juni dat jaar overleed Shimizu Sensei en realiseerde Nishioka Sensei dat hij een van de opvolgers in de Shintō Musō Ryū jōdō traditie was. In 1981 gaf Ofofuji Sensei hem toestemming om een kanji uit zijn naam te gebruiken. Zijn naam, in relatie tot Shintō Musō Ryū jōdō, werd sindsdien geschreven als Nishioka Tsuneo Yasunori. 

 

Nishioka sensei creëerde de Sei Ryu Kai ter ere van Shimizu Takaji na diens dood door het gebruik van de Kanji uit zijn naam om Sei 清 Ryu 隆 Kai 会 te vormen, wat vertaald  kan worden als “organisatie van de stijl van Shimizu".

 

Nishioka sensei heeft lang les gegeven in Japan en heeft verschillende keren de wereld over gereisd om Seiryukai jōdō te onderwijzen en te verspreiden. Hij overleed in februari 2014.