Kees Bruggink – Menkyo Kaiden Shintō Musō Ryū Jōdō, Seiryukai Japan

 

Kees sensei begon zijn budo training in 1973 in Judo en Karate. In 1984 ontmoette hij Jan Kallenbach sensei en trainde bij hem tot 1999 Tai-Ki-Kenpo in de ShinBuKen dojo te Amsterdam. Hij ontving in 1994 de Mokuroku licentie Tai-ki-kenpo.

Zijn eerste kennismaking met Shintō Musō ryū jōdō was in 1983 en vanaf 1994 gaf hij les in dojo Munen Muso te Haarlem. 1994 was ook het jaar waarin Pascal Krieger sensei Nishioka Tsuneo sensei introduceerde als technisch adviseur binnen de FEJ. Nishioka sensei heeft een grote bijdrage geleverd aan de  FEJ van Krieger sensei. Kees sensei is sterk beïnvloed door de Seiryukai stijl van Nishioka sensei. Vanaf 1994 tot aan het overlijden Nishioka sensei in 2014 heeft hij Nishioka sensei jaarlijks gevolgd daar waar mogelijk was. Daarnaast is Kees sensei zes maal naar Japan geweest om onderricht te krijgen van Nishioka Sensei en later van Watabe sensei. 

Kees Sensei was een Menkyo Kaiden van Seiryukai Japan. Deze Menkyo Kaiden kreeg hij in 2018 van Watabe sensei, de directe opvolger van Nishioka Sensei. Hij heeft zich samen met zijn vrouw Wil (shomokuroku) jarenlang ingezet voor het behoud van deze stijl.  In 2014 ontving hij van Pascal Krieger sensei ook een Menkyo kaiden. 

Kees  Sensei, was daarnaast 5e dan shodo bij de Tokai Shoin Japan, geleid door Saito Isoji Sensei. Hij overleed in januari 2024.